Gorges du Verdon: Het pure leven

Wanneer je terug komt op de boerderij, komen heerlijke geuren uit de keuken je tegemoet. Ondanks de intensieve wandeling heb je nog voldoende energie en zin in nieuwe uitdagingen. Door het plezier dat een ieder uitstraalt heerst er een sfeer van openheid. De ervaringen van de afgelopen dag deel je met je medecursisten. Je begint te merken dat je vitaliteit en je conditie beginnen toe te nemen, je voelt je energieker dan je je sinds lang hebt gevoeld. Het begint te dagen; hoe je in staat zult zijn met plezier vorm te gaan geven aan een gezondere levensstijl.


Langzaam krijgt het indrukwekkende landschap een oranje-rode gloed van het Provencaalse avondlicht. Aan het geluid van pannen en bestek in de keuken hoor je dat de kookworkshop gaat beginnen. Dat belooft weer veel interessante weetjes en een heerlijk diner ter afsluiting: dit is Genieten met een grote G.

mntd6.jpg

Onze levensstijl en ons levensritme werken niet altijd mee aan het belang van onze gezondheid… Met onvrede of feitelijke gezondheidsproblemen als gevolg. Genieten van een korte vakantie in combinatie met lekker koken, gezond eten en bewust bewegen kan uitkomst bieden. Je merkt hoe plezierig het is om je lekker en energiek te voelen en je neemt een persoonlijk actieplan mee naar huis. Voor een levensstijl met meer levenskracht en energie, dat past bij je belangen en behoeften…

Switch naar het pure leven in de Haute Provence
Het door ons zorgvuldig samengestelde programma, vindt plaats in de unieke omgeving van de Gorges du Verdon, in het zuiden van Frankrijk. Het is gericht op een verbetering van je conditie en je gezondheid, terwijl je geniet van lekker eten en bewegen in de vrije natuur. Wij verzekeren je resultaat, door het aanbieden van een doeltreffend en gevarieerd programma. In deze week reiken wij je methodes aan om oude gewoonten te doorbreken. Zo krijg je inzicht in hoe je je nieuwe doelen voor gezondheid en fitheid bereikt.

Actieve week voor …
De Switch naar het Pure Leven programma is bestemd voor diegene die weer fysiek en mentaal fit wil worden. Voor wie overgewicht wil verliezen en wie behoefte heeft aan coaching op het gebied van voeding, lichaamsbeweging of leefstijl.

De drie belangrijkste elementen
1. Workshop koken: Onder leiding van onze chefkoks, werk je mee aan de bereiding van de dagelijkse maaltijd. Je leert hoe je verstandig met het kiezen en behandelen van de ingredienten en hun bereiding omgaat. Hun motto: ‘Verantwoord eten is noodzakelijk maar moet vooral de zintuigen prikkelen.’ Je leert een goede balans te vinden tussen voedingswaarde (vitaminen, mineralen, etc) en energiewaarde (KJ/Kcal). Ze leggen je het verschil uit tussen ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten en vetten. Zo krijg je inzicht in hoe je beter voor jezelf kunt zorgen, waardoor je meer energie zult hebben. Je zult verbaasd zijn over de verrukkelijke smaken die onze chefkoks in de gezonde menu’s hebben bedacht!

2. Bewegen en ontspannen in de vrije natuur: Ervaren instructeurs, die gericht zijn op veiligheid, begeleiden je in een serie buitensportactiviteiten. Waaronder avontuurlijk wandelen of fietsen, Nordic Walking en Yoga. De activiteiten zijn gericht op je fitheid, op ontspanning en plezier. Je ontvangt een trainingsprogramma dat is afgestemd op je behoeften. Bewegen en ontspannen worden afgewisseld in de spectaculaire omgeving van de Gorges du Verdon, Cote d’ Azur of les Calanques met voldoende tijd om rustig te genieten.

3. Doelen stellen en motivatie: Je wordt ondersteund door onze coaches Frank en Sylvia bij de inventarisatie van je levensstijl, je motivatie en je doelen. Zij zullen je aanzetten tot de juiste mindset om je gestelde doelen te verwezenlijken. Om het programma voor je op maat te maken, zullen onze coaches je enkele relevante vragen stellen. Dit doen zij voor je gemak via het internet. Je antwoorden worden direkt vertaald naar je persoonlijke voorkeuren. Een ‘Persoonlijk Plan voor Leefstijl- en Zelfmanagement’ stel je aan het eind van de week met hen samen, om thuis mee aan de slag te blijven.

PlateauV

Een inspirerende locatie
Deze week, waarin genieten en gezondheid bovenaan staan, vindt plaats op een locatie die uitnodigt om tot jezelf te komen. En om activiteiten te ondernemen die aan je gezondheid bijdragen. Dit is boerderij ‘La Blache’ in de Haute Provence nabij de Gorges du Verdon. La Blache is een authentiek Provençaalse boerderij. Het ligt op een hoogvlakte tussen de lavendelvelden met spectaculaire uitzichten op verre bergkammen rondom. In de directe omgeving vind je de beroemde Gorges du Verdon en het Lac de Sainte Croix. Voor een indruk: http://www.lablache.com/

Tijdens deze week staat elke dag een chefkok voor je klaar, die voor de gasten een gezonde Franse lunch bereidt. Tijdens de kookworkshop geven onze chefkoks je onderricht bij het bereiden van gezonde en smaakvolle 3-gangendiners, bestaande uit verse Provencaalse ingredienten. Genieten in alle rust en comfort, dat zeker…

Krijg je al zin? Je kan je inschrijven wanneer je wilt, maar om persoonlijke aandacht te garanderen, is het maximum aantal deelnemers bepaald. Uitgebreide informatie en een prijsopgave is op je verzoek beschikbaar.

Een aanvraag is eenvoudig: stuur ons een email  en binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie. En vaak sneller.

Copyright (c) 2005 – Elements Adventure – All Rights Reserved